De bewoners van een huis aan de Panterweg raken gewond als twee overvallers hun huis binnendringen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

AVRO's Opsporing Verzocht besteedt op 1 mei 2018 aandacht aan deze zaak via NPO 1. Het programma begint om 20.30 uur.

Het gebeurt op vrijdagavond 23 maart 2018. Eén van de daders draagt een heel echt lijkend politieuniform. De bewoners verzetten zich waarna de daders hen vastbinden. Dan doorzoeken ze het hele huis en vertrekken vervolgens weer.

Overeenkomsten met overval in Weesp

De recherche doet bij het onderzoek naar deze zaak ook onderzoek naar een overval op een woning aan de Achtergracht in Weesp in de nacht van 12 op 13 mei 2017. Toen kwamen drie mannen daar een woning binnen en deden zich voor als politieagenten. Ze bedreigden de bewoners met een wapen en namen een geringe buit mee.

In beide overvallen is het vermoeden dat de daders bij de verkeerde woning waren en dachten een specifieke buit te kunnen bemachtigen. In Almere ging dat om een kluis, in Weesp om een hennepkwekerij. In beide gevallen waren die niet in de woning aanwezig.

Compositietekening

Van de dader die het gelijkende politieuniform droeg bij de overval in Almere is een compositietekening gemaakt. Samen met een reconstructie van de overval in Almere, wordt deze compositietekening getoond. De recherche hoopt dat dit leidt tot de herkenning van de man.

Denkt u te weten wie de man op de compositietekening is of heeft u andere informatie die de politie misschien kan gebruiken om de verdachten op te sporen? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.