Almere - Bij een schietpartij in een woning aan de Neptunussingel vrijdagavond 25 augustus is een van de bewoners gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Twee huisgenoten van het slachtoffer werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie een melding van het schietincident. Met meerdere eenheden ging de politie er op af. Ook werden ambulances en een traumaheli opgeroepen.

Aanhoudingen

Agenten zagen in de omgeving iemand wegrennen die mogelijk met de schietpartij te maken had. Dit bleek een huisgenoot van het slachtoffer. Deze kon worden aangehouden, maar was niet in het bezit van een wapen. De omgeving werd afgezet en de politie startte direct een onderzoek. Een speciale politiedienst zocht later in het water naar het wapen. Een tweede huisgenoot werd aangehouden voor verboden wapenbezit.

Huiselijke sfeer

De politie stelt nader onderzoek naar het incident. Omdat het hier gaat om een voorval in de huiselijke sfeer, doet de politie geen nadere mededelingen over de identiteit van de betrokkenen of de toedracht.