Almere/ Amsterdam - Twee leden van No Surrender zijn maandag 15 januari door het Arrestatieteam in hun woning in Amsterdam aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van een woningoverval, die in december 2016 plaatsvond in de Literatuurwijk in Almere. De 78-jarige bewoonster van de woning raakte bij deze overval gewond. Deze overval houdt mogelijk verband met de dood van de 43-jarige Ester Paul die april 2017 dood aangetroffen werd in het water van het Veluwemeer in Biddinghuizen.

Bij de overval op donderdag 8 december 2016 in de Literatuurwijk wisten de daders te ontkomen. Afgelopen maandagochtend konden twee mannen van 32 en 40 jaar oud worden aangehouden voor deze overval. Na hun aanhouding werden er zoekingen gestart in twee woningen in Amsterdam en in twee woningen in Almere. Daarbij werden diverse goederen in beslag genomen. De verdachten zitten vast en worden verhoord.

Onderzoek dood Ester Paul

Het lichaam van de 43-jarige Ester Paul werd zondagochtend 30 april 2017 door voorbijgangers aangetroffen in het water van het Veluwemeer. Direct werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart om haar dood te onderzoeken. Er werd sectie verricht op het lichaam en daaruit bleek dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen. Rechercheurs onderzoeken of een mogelijk conflict haar fataal is geworden. Betrokkenheid bij de overval in de Literatuurwijk komt naar voren als een mogelijk motief voor haar dood. Meer inhoudelijke informatie over het onderzoek naar de dood van Ester Paul kan in dit stadium niet worden gegeven, omdat dit het onderzoek zou kunnen schaden.