ALMERE - Maandagavond 24 juni zijn drie minderjarige jongens aangehouden nadat zij een man hadden mishandeld en beroofd tijdens een ontmoeting die geregeld was via een dating-app. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met mensen die mogelijk ook slachtoffer zijn geworden van dit soort nep dating-appafspraken.


Die maandagavond had het slachtoffer een ontmoeting geregeld via een dating-app. Hij dacht een afspraak te hebben met een man in een bos ter hoogte van de Tanitstraat in Almere. Maar toen hij daar aankwam werd het slachtoffer door drie jongens mishandeld, vernederd en beroofd van zijn persoonlijke spullen. De man belde daarna de politie die direct een onderzoek startte.

Een jongen van 15 jaar uit Purmerend en twee jongens van 15 en 14 jaar uit Almere werden aangehouden kort na het incident. De jongens zitten vast en moeten binnenkort voorkomen bij de rechter-commissaris.

Politie zoekt mogelijk meer slachtoffers

De politie onderzoekt deze zaak en vermoed dat mogelijk meer mannen slachtoffer zijn geworden van dit soort nepafspraken via een dating app. Heb jij een soortgelijk verhaal? Ben je ook slachtoffer geworden van diefstal en/of geweld tijdens een dating-appafspraak in een bos ter hoogte van de Tanitstraat in Almere? Neem dan gratis contact met ons op door te bellen naar 0800-6070. Of deel anoniem je verhaal met Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.