Almere - Bij een instap van de politie op vijf adressen in Almere en Lelystad zijn vrijdagochtend 7 juni vier verdachten aangehouden en drie doorzoekingen uitgevoerd. In een aantal woningen werden meerdere kilo’s hennep aangetroffen. De politie startte een ondermijningsonderzoek nadat er in januari van dit jaar tientallen kilo’s drugs werden aangetroffen in opslagboxen in Almere.

Het vervolgonderzoek leidde tot de actiedag op vrijdag 7 juni. Hierbij werden twee mannen  van 43 en 51 jaar en twee vrouwen  van 36 en 39 jaar uit de gemeente Almere. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. Zij blijven verdachten voor het onderzoek.

Behalve de aanhoudingen leidde dit tot de inbeslagname van €15.710,= aan contant geld, 7425.5 gram hennep met een straatwaarde van €69.057,15, vier personenauto’s, een Rolexhorloge en twee machetes.

Ondermijning

Drugshandel vormt voor een groot deel de basis van ondermijning. Door ondermijnende criminaliteit wordt onze rechtstaat ondergraven. Jongeren en volwassenen worden meegezogen op een crimineel pad waar ze moeilijk van af kunnen, drugshandel kan vaak leiden tot intimidatie en afpersing. Kwetsbare wijken worden nog kwetsbaarder doordat criminelen er de dienst uitmaken. De aanpak van ondermijning is gericht op het duurzaam verstoren van criminele activiteiten, netwerken en structuren.

Help mee en meld

Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800 -7000.